Wilt u een snelle behandeling voor chlamydia?
Gratis 24-uurs verzending geeft u de mogelijkheid om online de juiste medicatie te bestellen, dus ook voor de behandeling van Chlamydia. Wij hebben deze online website uitgekozen omdat ze een online consult aanbieden en snel zijn. U kunt hier snel een chlamydia behandeling kopen.
Wat is Chlamydia?
Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening die wordt veroorzaakt door de chlamydia trachomatis bacterie. Deze bacteriële infectie kan worden overgedragen tijdens vaginale seks, anale seks en orale seks. Chlamydia kan ook van moeder op kind worden overgedragen tijdens de bevalling en dit kan helaas gevolgen voor de gezondheid van het kind hebben. De behandeling van chlamydia is dan ook van belang voor uw gezondheid.
Symptomen van chlamydia
Chlamydia is de meest voorkomende SOA in Nederland en jaarlijks krijgen ongeveer 18.000 Nederlanders met chlamydia te maken. Dat kan al snel aangezien chlamydia bij ongeveer 8 op de 10 vrouwen geen symptomen vertoont en 5 op de 10 mannen heeft geen idee van een chlamydia besmetting omdat er geen merkbare symptomen optreden.
Vanwege het gebrek aan symptomen is het dus heel makkelijk om uw partner met chlamydia te besmetten zonder dat u dat weet. Ook kan uw partner u onopzettelijk besmetten. Daarom is het altijd verstandig om regelmatig een SOA-test te laten doen want het is mogelijk dat u toch chlamydia heeft zonder dat u ook maar iets merkt en de lange termijn gevolgen van chlamydia zijn onder andere PID en onvruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Het is dus van belang dat u niet te lang met een chlamydia besmetting rondloopt om op de lange termijn geen gezondheidsproblemen te krijgen en u ook sekspartners niet besmet. Het is dus belangrijk om een behandeling tegen chlamydia te kopen.
Wanneer chlamydia symptomen vertoont gaat het meestal om de onderstaande gezondheidsproblemen:
De meest voorkomende symptomen van chlamydia zijn (bij mannen en vrouwen):
- Afscheiding
- Pijn bij het plassen
- Branderig gevoel
Bij vrouwen kunnen ook de volgende symptomen optreden:
- Meer vaginale afscheiding dan normaal
- Bekkenontsteking
Mannen krijgen mogelijk te maken met de onderstaande chlamydia symptomen:
- Bijbalontsteking
- Afscheiding uit de penis
Chlamydia behandeling
Chlamydia kan met antibiotica behandeld worden. Bij een eenvoudige infectie zal een arts doorgaans één eenmalige dosis van 1 gram (oftewel 2 tabletjes van 500 mg) voorschrijven.
Bij meer gecompliceerde chlamydia infecties (bijvoorbeeld indien er een bekkenontsteking of ontsteking van de bijbal is opgetreden) kan de arts een 14-daagse kuur voorschrijven, waarbij men tweemaal daags 100 mg van een andere type medicatie moet slikken. Welke medicatie u ook gebruikt, het blijft belangrijk dat u tijdens de behandeling geen onbeschermde geslachtsgemeenschap hebt. Er wordt vaak aangeraden om tot 7 dagen na het innemen van medicatie geen beschermde (condooms werken goed maar zijn niet 100% veilig) en onbeschermde seks te hebben zodat u zeker weet dat u genezen bent en u geen kans loopt op herbesmetting. Doe nadat de kuur is afgelopen nog een SOA-test om er zo zeker van te zijn dat de chlamydia over is.
Hoe kan ik een chlamydia infectie voorkomen?
Chlamydia kan tijdens vaginale seks (neuken), anale seks en orale seks (ook wel pijpen. rimmen of beffen genoemd) worden overgedragen. Door een condoom om te doen kunt u een chlamydia infectie in een overgroot deel van de gevallen voorkomen.
Chlamydia behandeling uitstellen?
Zoals hierboven al benoemd kan een langdurige chlamydia infectie onvruchtbaarheid en andere vervelende klachten zoals ontstekingen en PID als gevolg hebben. Chlamydia bij mannen kan een ontsteking aan de bijballen veroorzaken en bij vrouwen kunnen de eileiders ontstoken raken. De littekenvorming die als gevolg hiervan optreedt kan bij zowel mannen als vrouwen vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken.
Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om deze SOA tijdig te behandelen aangezien u anderen mogelijk met chlamydia kunt besmetten.
Hoe kan een chlamydia-diagnose gemaakt worden?
U kunt hiervoor bij de GGD terecht wanneer u jonger dan 25 jaar bent of in een risicogroep valt (bijvoorbeeld mannen die sex hebben met mannen of sekswerkers). Daarnaast zal uw huisarts u natuurlijk graag willen helpen bij het doen van een SOA-test wanneer u niet naar de GGD wilt of kunt en zijn er tegenwoordig ook zelftests online beschikbaar zodat u uw test in het gemak van uw eigen omgeving kunt uitvoeren.
Doorgaans zal de huisarts, GGD-arts of het laboratorium met behulp van een urinemonster of een uitstrijkje een kweek kunnen maken en zo kunnen vaststellen of u chlamydia heeft. Wel is het van belang om te onthouden dat chlamydia soms pas 3 weken na de besmetting duidelijk vast te stellen is. Daarom is het vaak handig om een tijdje na een mogelijk besmettingsmoment te wachten om een duidelijker resultaat te krijgen.
De testmethodes voor een chlamdyia test:
- Urine
- Uitstrijkje van de vagina
- Uitstrijkje van de plasbuis